החזרת עוברים מוקפאים סיכויי הצלחה ושאלות נפוצות

בשנים האחרונות, שיעור ההצלחה של החזרת עוברים מוקפאים (FET) גדלה באופן משמעותי והפכה את הפרקטיקה הזאת לאפשרות פופולרית יותר ויותר שזוגות ויחידים שוקלים לפני מעבר למחזור הפריה חוץ גופית טרי (IVF) אחר.

עם החזרות עוברים מוקפאים, ניתן להגדיל את הסיכוי להיווצרות הריון בכל הוצאת ביצית – זה בסופו של דבר חוסך למטופלת הפוריות זמן רב במקרה והיא נזקקת למספר מחזורים כדי להשיג את ההריון המיוחל.

אלה כמה מהתשובות לשאלות נפוצות העוסקות בהחזרת עוברים מוקפאים.

מהי החזרת עוברים מוקפאים (FET)?

החזרת עוברים מוקפאים (FET) היא מחזור שבו העוברים המוקפאים ממחזור הפריה חוץ גופית טריה או ביצית של תורמת, מופשרים ולאחר מכן מושתלים ברחמה של האם המיועדת או בפונדקאית.

הסיכוי שיהיו עוברים זמינים להקפאה תלוי מאוד בגיל המטופלת. לדוגמה, בלמעלה מ-60 אחוז מהמחזורים שבהם האישה הייתה בת 35 ומטה ,היו עוברים זמינים להקפאה, בעוד שלפחות מ-20 אחוז מהנשים מעל גיל 40, היו עוברים בשלב הבלסטוציסט הזמינים להקפאה.

מתי ניתן לעשות מחזור FET?

עוברים קפואים נשארים ברי קיימא הרבה יותר מ-10 שנים לאחר ההקפאה הראשונית. אתם יכולים לבחור לעשות מחזור FET לאחר מחזור IVF טרי לא מוצלח.

מהם שיעורי ההצלחה של החזרת עוברים מוקפאים?

החזרת עוברים מוקפאים סיכויי הצלחה – שיעורי ההצלחה של מחזור FET דומים לשיעורי ההצלחה של מחזורי IVF טריים – ולעתים קרובות הם אפילו בעלי אחוזי הצלחה גבוהים יותר, בין היתר בזכות ההזדמנות לייעל את רירית הרחם לפני ההשתלה.

גם למחזור טרי וגם למחזור קפוא יש את אותו אינדיקטור ראשוני להצלחה: גיל האם בזמן הקפאת העובר. מטופלות רבות ממתינות מספר שנים בין ההקפאה הראשונית של העוברים שלהן לבין ניסיון מחזור FET שלאחר מכן. כל מטופלת, לא משנה פרק הזמן בין הקפאת העוברים להפשרה, יכולה לצפות כמעט לאותו פוטנציאל להצלחה כפי שהיא חווה עם מחזור ההפריה החוץ גופית הטרי שממנו הגיעו העוברים המוקפאים.

לנשים בגיל 35 ומטה יש יותר מ-60 אחוז סיכוי להריון בכל החזרה. שיעור זה יורד ככל שגיל האם בזמן ההקפאה עולה.

האם הקפאת עוברים כלולה בביטוח הבריאות הממלכתי?

הקפאת עוברים והחזרת עוברים מוקפאים כלולה בביטוח הבריאות הממלכתי כחלק מתהליך של הפריה חוץ גופית (IVF). אלה הם תנאי הזכאות:

  • בני זוג ללא ילדים בנישואיהם הנוכחיים.
  • אישה ללא ילדים אשר מעוניינת בהקמת תא משפחתי יחידני.
  • הטיפולים ניתנים עבור הולדה של עד שני ילדים.
  • גיל המטופלת שנעשה שימוש בביציותיה הוא בין 18-45 שנים.
  • במידה והביציות הגיעו מתורמת, המטופלת תהיה זכאית לטיפולים עד גיל 54.
  • מטופלים העוברים תהליך אבחון גנטי טרום השרשתי PGD.
  • הזכאות לטיפולים ניתנת גם כאשר ההיריון נעשה במסגרת פונדקאות.
  • ניתן להקפיא את העוברים למשך חמש שנים במימון הביטוח הממלכתי, הארכת תקופת ההקפאה כרוכה בתשלום.

מהם היתרונות של החזרות עוברים מוקפאים על פני מחזור טרי?

פחות תרופות

במקום תרופות לגירוי שחלתי, מטופלות משתמשות באסטרוגן ופרוגסטרון כדי לעבות את רירית הרחם כהכנה להעברת העובר על מנת לאפשר השתלה. מכיוון ששלב הגירוי נעשה במחזור קודם, אין גם תהליך של הוצאת ביצית הדורש ביצוע הרדמה.

פחות לחץ

מחזורי FET הם לרוב פחות מלחיצים ממחזורים טריים מכיוון שגורמים כמו תגובת גירוי, התפתחות ביציות וצמיחת עוברים נלקחו בחשבון במהלך המחזור הטרי. מרבית הרליניקות מקפיאות רק עוברים באיכות גבוהה בשלב הבלסטוציסטים ובכך מעניקות למטופלות סיכוי משמעותי להצלחה עם מחזור FET.

מועד הטיפול צפוי וכרוך בפחות ביטולים

מטופלות יכולות לבחור את יום ההחזרה זמן רב מראש, כאשר התאריך הנבחר ישמש לאחר מכן לקביעת תאריך תחילת המחזור שלהן.

כמה עוברים מומלץ להחזיר בכל מחזור?

משרד הבריאות ממליץ לבצע החזרה של לא יותר משני עוברים בשלושת הטיפולים הראשונים.

החל מהטיפול הרביעי, במידה ולא נקלט הריון בהצלחה, ניתן לבצע החזרה של יותר משני עוברים. בנוסף ישנם תנאים נוספים המאפשרים החזרה של יותר משני עוברים בטיפול: כאשר גילה של המטופלת מעל 35 והיא עברה שני טיפולי החזרת עוברים ללא הריון, וכאשר המטופלת מעל גיל 41, ניתן לבצע החזרת עוברים עם יותר משני עוברים כבר מהחזרת העוברים הראשונה.

בכל מקרה, לא תבוצע החזרת עוברים עם יותר מארבעה עוברים בכל טיפול.

למה כדאי לצפות לפני שמתחילים מחזור העברה של עוברים מוקפאים?

לאחר שהחלטתם לצאת לדרך של החזרת עוברים מוקפאים, חשוב ליצור קשר עם הרופא המטפל ולעבור על כל הרישומים והבדיקות שנעשו ולתכנן את אלו שתצרכו לעשות.

בתחילת המחזור, תקבל הוראה להתחיל ברצף של כ-14 עד 22 ימים של נטילת כדורי אסטרוגן לבניית רירית הרחם. בבדיקת הרירית, עם הדגמה של רירית רחם מעובה, תקבלו הנחיות להתחיל פרוגסטרון, בנוסף להמשך אסטרוגן, בדרך כלל כ- 6 ימים לפני ההעברה. בבוקר ההעברה צוות האמבריולוגים יפשיר את העובר או העוברים המיועדים להחזרה. זמן קצר לאחר מכן המטופלת תגיע והחזרת העוברים תתרחש, ממש כפי שמקובל בתהליך של מחזור טרי ב-IVF.

נטילת האסטרוגן והפרוגסטרון תימשך עד לאחר ביצוע בדיקת ההריון ותסתיים בשבוע ה-10 להריון. נטילת התרופות עוזרת להמשיך לעבות את רירית הרחם עד שהשליה יכולה להשתלט עליה ובכך מגדילה את הסיכויי להשתרשות העוברים בהצלחה וליצירת הריון.

ניתן לראות כי סיכויי ההצלחה של החזרת עוברים מוקפאים זהה ואף גבוהה מזו של החזרת עוברים טריים ולכן היא מהווה פרקטיקה מצוינת להשגת הריון.

סוכנות “סורמום” מלווה זוגות ויחידים במסע הפוריות והפונדקאות שלהם. כחלק מהשירותים שאנו מעניקים, אנו עובדים עם מגוון מאגרים של תורמות ביציות ופונדקאיות בארץ ובעולם ועם מרפאות הפוריות הטובות והמקצועיות ביותר. אם אתם עומדים בפני טיפולי פוריות ורוצים להגשים את חלומכם להרחיב את המשפחה, צרו איתנו קשר ונשמח לסייע וללוות אתכם בביטחון במסע הפוריות שלכם עד להצלחה.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...