פונדקאות בינלאומית

יש לצערנו אחוז מסוים של נשים באוכלוסייה שלא יכולות לשאת הריון. יכולות להיות לזה סיבות שונות, סיבות פיזיות או נפשיות. הסיבות הפיזיות יכולות להיות מגוונות בהן אישה שנכנסה כבר כמה פעמים להיריון אבל בכל פעם הפילה את העובר שלה, יכולות להיות אישה שאין לה רחם, שחלות או ביציות, יכולה להיות אישה שהיריון יכול לסכן אותן מסיבות שונות, אישה שעברה טיפולים כימותרפיים ועוד שלל סיבות רפואיות שבגינן האישה לא יכולה לשאת הריון.

מהצד השני, יש גם את הפן הנפשי. יש נשים שלא יכולות להתמודד עם היריון מבחינה נפשית, ומדובר כמובן על מקרים נדירים מאוד אבל הם קיימים, ואם יש וועדה שמאשרת את זה, הן יכולות לפנות לשירותי פונדקאות על מנת להביא ילד לעולם.

בנוסף לכל אלו, יש זוגות של גברים שרוצים להביא ילדים לעולם, ולא יכולים לעשות את זה פיזית ופונים לשירותי פונדקאות. בישראל, זוגות גברים לא יכולים לפנות לקבלת שירותי פונדקאות, והם חייבים לעשות את זה בחו”ל, במדינות אחרות שמאפשרות את זה.

פונדקאות בישראל מול פונדקאות בין לאומית

יש הבדלים רבים בין האפשרות בכלל לקיים פונדקאות בישראל לבין פונדקאות בחו”ל כמו גם איך מתבצע ההליך. הנה כמה הבדלים חשובים בין שני אלו, אך חשוב לזכור שמדובר על שוני כללי ולכל מדינה יש את החוק הרלוונטי שלה בעניין.

  • פונדקאות מלאה או חלקית – ישנם שני סוגים של פונדקאות. יש פונדקאות מלאה מה שאומר שהאם הפונדקאית היא רק נושאת העובר ואין לה שום קשר גנטי אליו. הזרע הוא של האבא והביצית היא של תורמת או מי שעברה טיפולי הפריה והסכימה לתרום מהביציות שלה ובישראל זו האפשרות היחידה שמותרת. לעומת הפונדקאות המלאה, יש את הפונדקאות החלקית. יש את האופציה שהאם הפונדקאית לא רק תהיה זו שנושאת את העובר אלא גם זו שתורמת את הביציות. כאן כבר יש קשר גנטי בין האם הפונדקאית ובין העובר ובישראל אין אפשרות לפונדקאות חלקית.
  • הזרע – בישראל יש עניינים של ממזרות ובעיות הלכתיות נוספות, ולכן יש כמה דברים שלא תואמים לפונדקאות בחו”ל. אחד מהם הוא הזרע שצריך להיות של האב המיועד אם מדובר על בני זוג, והאם מצידה יכולה להיעזר בתרומה של ביצית עבורה.
  • נישואי הפונדקאית – החוק בישראל מגדיר את האישה הפונדקאית כאישה לא נשואה. יש מקרים חריגים בהם וועדה מאשרת שהיא כן תהיה נשואה, אך ככלל, זה לא אפשרי. לעומת זאת, אם פונדקאית בחו”ל בחלק מהמדינות לא חייבת להיות אישה לא נשואה. היא יכולה לתרום את גופה גם אם היא חיה חיים זוגיים לכל דבר.
  • דת – בישראל חוששים לא מעט מכל נושא ההתבוללות והדת בכלל. זה אומר שדתה של האם הפונדקאית צריכה להיות זהה לדתה של האם המיועדת, מה שלא כן בחו”ל. בחו”ל, במרבית המדינות לא בודקים את דתה של האם הפונדקאית אל מול דתה של האם המיועדת.
  • זוגות חד מיניים – בישראל, זוגות גברים לא יכולים לקיים הליך פונדקאות. בחו”ל לעומת זאת אין בעיה, מה שמושך לא מעט זוגות חד מיניים לבצע את ההליך בחול.

מרכיבי עלות פונדקאות בינלאומית

יש לא מעט זוגות  שבוחרים בפונדקאות בחו”ל, בין אם זה בגלל שמדובר על זוגות גברים, בין אם בגלל סיבות דתיות אחרות שמונעות את האפשרות לעבור את ההליך בישראל וכמובן, יש את עניין העלות. ככלל, עלות הליך פונדקאות בישראל נע סביב ה-250,000 ₪ וצפונה, כשבחו”ל הוא יותר בכיוון של 200,000 ₪ ואף פחות מזה. את הליך הפונדקאות בחו”ל מקיימים בעיקר במדינות מזרח אירופה ובעיקר בגיאורגיה ובאוקראינה או בקנדה או ארצות הברית. עלות פונדקאות בינלאומית מורכבת מכמה סעיפים:

  • שירותים רפואיים – הדבר הראשון הוא כמובן השירותים הרפואיים. יש שירותים רפואיים רבים סביב ההליך שעולים לא מעט כסף שירותים כמו שאיבה של הביציות והפרייתן והחזרה שלהן אל האם הפונדקאית, יש בדיקות שונות ואבחונים של האם הפונדקאית, יש מעקב של ההיריון ובדיקות של רופא מומחה בכל מהלך הדרך, יש בתי חולים ויש אשפוזים, והכל כרוך בהוצאות לא מבוטלות.
  • שכר הפונדקאית – בחו”ל יש מדינות רבות בהן האם הפונדקאית עושה את זה רק בשביל לקבל על כך תשלום. יש מדינות מסוימות שקוראות לזה בשם האמיתי – משכורת, ויש מדינות שעוטפות את זה בכל מיני עטיפות אחרות בדמות פיצוי על תופעות פיזיות ונפשיות כמו גם האפשרות להתפרנס במהלך ההיריון וכדומה. שכר הפונדקאית משתנה בין מדינה למדינה ובדרך כלל זה המרכיב המשמעותי ביותר בעלויות.
  • ליווי על ידי סוכנות מקצועית – פונדקאות בחו”ל מחייבת ליווי מקצועי של סוכנות שמכירה את כל הגורמים הרלוונטיים ומתווכת בין כולם. אין כמעט מי שיכול לעשות את זה לבד ועזרה של סוכנות כזו היא הרבה מעבר לעזרה אלא צורך. בלי סיוע של סוכנות כזה זה יהיה הרבה יותר מורכב, ואומנם סוכנות כזו עשויה לגבות לא מעט כסף אבל זה משתלם, זה יסיר את הדאגות מליבכם ויאפשר לבצע את ההליך בצורה מסודרת.
  • הוצאות שוטפות – מעבר לאבחונים, לבדיקות ולמעקב ההיריון, לאם הפונדקאית יש עוד לא מעט הוצאות שוטפות. אלו יכולות להיות של ביגוד במהלך ההיריון, של אוכל, לינה ליד בית החולים אם צריך, נסיעות מבדיקה לבדיקה, ויש הוצאות של ההורים המיועדים כמו טיסות, אירוח וכדומה.
  • סיוע משפטי – כל ההליך צריך להיות עם ליווי משפטי, ליווי שבסופו של דבר יאפשר את כניסת הילד לארץ

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...