מה עושים כאשר קיים קושי להיכנס להריון? הכירו את האפשרויות העומדות לרשותכם

מדי שנה זוגות רבים שמנסים להיכנס להריון ולהביא לעולם ילד, נתקלים בקשיים אשר גורמים להם לפנות למרפאות פוריות שיסייעו להם בהגשמת חלומם. 

חודשים רבים יכולים לעבור עד שיתברר שקיימת בעיה כלשהי להרות וללדת. בשלב זה, הזוג פונה לגניקולוג אשר עורך בדיקה ראשונית ומפנה לשלל בדיקות. כאשר לא ניתן הסבר ברור לבעיה אשר ניתן לפתור באופן עצמי, הרופא מפנה את הזוג לבירור מעמיק יותר במרפאת פוריות. 

ישנם טיפולי פוריות שונים ומגוונים אשר עשויים לסייע להרות, בהם טיפול הורמונלי והזרעות מלאכותיות. כאשר הטיפולים הללו אינם משיגים את ההריון המיוחל, ישנן שתי אפשרויות עיקריות אשר עומדות בפני בני הזוג: הפריה חוץ גופית (IVF) והליך פונדקאות.

מהם הליכי הפריה חוץ גופית ופונדקאות ולמי הם מיועדים?

הפריה חוץ גופית (IVF)

הפריה חוץ גופית עוזרת בהפריה, התפתחות עוברים והשתלתם ברחם על מנת ליצור הריון בריא. איך עובד הפריה חוץ גופית?

הפריה חוץ גופית היא אחד הטיפולים הנפוצים והיעילים של טכנולוגיית רבייה מסייעת (ART). הפריה חוץ גופית מיועדת למקרים בהם קיים קושי להיכנס להריון והיא פועלת על ידי שימוש בשילוב של תרופות והליכים כירורגיים כדי לעזור לזרע להפרות ביצית ולעזור לביצית המופרית ליצור הריון רחמי שיסתיים בהולדת ילד בריא. 

התהליך מתחיל בנטילת תרופות שגורמות לכמה מהביציות של האם המיועדת להתבגר ולהבשיל להפריה. לאחר מכן הרופא מוציא את הביציות ומחבר אותן לזרע במעבדה, כדי לעזור לזרע להפרות את הביציות. לאחר מכן נעשית השתלה של ביצית מופרית אחת או יותר ישירות לתוך הרחם של האם המיועדת. הריון מתרחש אם אחד מהעוברים משתרש ברירית הרחם. 

להפריה חוץ גופית יש שלבים רבים ולוקח מספר חודשים כדי להשלים את כל התהליך. לפעמים זה עובד בניסיון הראשון אבל זוגות רבים צריכים יותר מסבב אחד של IVF כדי להיכנס להריון.

טיפול IVF בהחלט מגדיל את הסיכויים להיכנס להריון כאשר קיימות בעיות פוריות אך כל מקרה לגופו. לעיתים נדרשת סבלנות רבה עד שהתהליך מצליח ולעיתים גם הפריה חוץ גופית לא מסתיימת בהריון ומצריכה פניה לאפשרויות אחרות כמו פונדקאות. 

הליך פונדקאות

כאשר אנו מדברים על הליך פונדקאות, חשוב להבין את שתי האפשרויות העיקריות הכרוכות בתהליך: פונדקאות מסורתית ופונדקאות הריון. אלו ההבדלים העיקריים לגבי פונדקאות מסורתית לעומת פונדקאות הריון.

פונדקאות מסורתית

הליך של פונדקאות מסורתית משמעו התקשרות עם אם פונדקאית אשר משמשת גם כנשאית ההריון וגם כתורמת הביצית, כלומר היא האם הביולוגית של היילוד. הליך פונדקאות מסוג זה אינו חוקי בישראל ובמרבית המדינות על אף שהוא פשוט יותר לביצוע מאפשר פונדקאות הריון. הסיבה שהופכת אותו לפשוט יותר היא שלעיתים נדרשת רק הזרעה מלאכותית בפונדקאית על מנת ליצור הריון, בעוד שפונדקאות הריון כרוכה בביצוע הליך הפריה חוץ גופית אשר ארוך ומורכב יותר. 

עם זאת, החסרונות של הליך זה עולים בהרבה על היתרונות. משום שבפונדקאות מסורתית, הפונדקאית בעלת קשר גנטי לעובר הגדל ברחמה, ביצוע ההליך עשוי להיות קשה בהרבה עבורה וישנו סיכוי גבוה שבמהלך ההריון או לאחר הלידה היא לא תהיה מוכנה לוותר על היילוד.

בשל סיבוכים פוטנציאליים אלו, רוב המדינות לא מתירות פונדקאות מסורתית, ובאלה שכן, יכול להיות קשה יותר למצוא פונדקאית שמוכנה לעבור פונדקאות מסורתית ולא פונדקאות הריון. פונדקאות מסורתית אינה בשימוש בתדירות גבוהה מסיבות אלו ובמרבית המקרים זוגות אשר זקוקים לסיוע של פונדקאית, פונים להליך של פונדקאות הריון.

פונדקאות הריון

פונדקאות הריון שונה מפונדקאות מסורתית בכך שלנשאית ההריון אין קשר גנטי לילד. הביציות אשר משמשות להריון מגיעות מהאם המיועדת או מתורמת ביציות זרה. הביציות הללו מופרות באמצעות הפריה חוץ גופית ולאחר מכן  העוברים מושתלים באם הפונדקאית.

החיסרון הגדול ביותר של פונדקאות הריון הוא שהיא כרוכה במספר הליכים רפואיים. הפריה חוץ גופית דורשת הליכים מורכבים וממושכים כגון גירוי שחלתי, החזרת ביציות והשתלת עוברים. זה אמנם מגדיל את עלות הטיפול אך הליך מסוג זה בעל סיכויי הצלחה גבוהים במיוחד ומאפשר לזוגות רבים עם קשיי פוריות להביא ילד משלהם.

רוב היתרונות של פונדקאות הריון נוגעים להיבטים הרגשיים של הטיפול. לאנשים רבים קל יותר לעבור פונדקאות בידיעה שאין קשר גנטי בין הילד לנשאית. זה מפשט את הדברים מבחינה רגשית ומשפטית, מה שנוטה להקל על מציאת הפונדקאית המתאימה ביותר עבור ההורים המיועדים.

IVF ותהליך פונדקאות הריון

לאחר שההורים המיועדים בחרו את הפונדקאית שלהם, השלימו את המיון והניירת הדרושים, ניתן להתחיל במחזור הפריה חוץ גופית. זה כולל בדיקות ותרופות פוריות לתורמת הביציות ולפונדקאית, שאיבת ביציות מהתורמת או מהאם המיועדת וביצוע הפריה עם הזרע של האב המיועד או של תורם זרע. 

לאחר ההפריה, מומחה הפוריות יעביר את העובר לרחם הפונדקאית לצורך השתלה והתעברות מוצלחת. היא תישא את התינוק לאורך כל תקופת ההיריון ובסיומו היא תלד ותמסור את היילוד להורים המיועדים אשר יכולים ללכת הביתה עם ילדם החדש. 

הן טיפולי הפריה חוץ גופית והן הליך פונדקאות הינם הליכים מורכבים אשר כרוכים לא פעם בקושי מנטלי ופיזי ובאלמנט משפטי. משום כך מומלץ לבחור בסוכנות פונדקאות מקצועית ומיומנת שתסייע לכם לעבור את המסע שעומד לפניכם באופן הטוב ביותר.

בסוכנות “סורמום” ניתן לקבל תרומת ביציות מתוך מאגר גדול של תורמות בארץ ובעולם. תרומת ביציות יכולה לשמש אתכם בטיפולי הפריה חוץ גופית ולצורך הליך פונדקאות. באמצעות סיוע מקצועי וליווי צמוד תוכלו לבחור את הביציות המתאימות ביותר לצרכים ולהעדפות שלכם. בנוסף החברה מעניקה שירותי פונדקאות מתקדמים ואיכותיים בארץ ובשלל מדינות ברחבי העולם.  היכנסו לראות כמה מסיפורי ההצלחה שלנו.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...