פונדקאות לזוגות חד מיניים עלות, תנאים ושאלות נפוצות

אם אם שוקלים להרחיב את משפחתכם באמצעות פונדקאות או שאתם תוהים מה כרוך בתהליך פונדקאות, הכנו עבורכם מאמר מקיף על כל מה שחשוב לדעת על פונדקאות לזוגות חד מיניים.

שלב 1: מהי פונדקאות ומהי פונדקאית? 

“פונדקאית” מתייחסת לעיתים לאישה שלא רק נושאת את ילדכם אלא גם תורמת את הביצית ליצירת העובר, כך שהיא חולקת מטען גנטי עם הילד. פונדקאות מסוג זה מכונה “פונדקאות מסורתית” והיא כבר כמעט שאינה קיימת ברחבי העולם בשל סיבוכים משפטיים שעשויים להיות כרוכים בהליך מסוג זה וכן מסיבות אתיות. לכן כיום, כאשר מדברים על פונדקאית, לרוב מתכוונים לאישה הנושאת את ההריון, ללא זיקה גנטית לעובר שברחמה.

“פונדקאות הריון” הוא כיום הפרקטיקה הנפוצה ביותר ברחבי העולם. פונדקאית הריון אינה קשורה גנטית לילד שהיא נושאת – יש לה משפחה משלה והיא מעוניינת להיות בהריון על מנת לעזור לאנשים אחרים להרחיב את משפחתם.

ביצית מתורמת משמשת ליצירת עוברים, אשר מועברים לאחר מכן לרחם של נשאית ההריון.

חשוב לציין: נשאית הריון אינה קשורה גנטית לילדכם, מה שהופך את הצד המשפטי של הסדר הפונדקאות לפחות מסובך. מכיוון שפונדקאות לזוג חד מיני, משמעה שהילד בעל קשר ביולוגי לאחד מבני הזוג, הסדרת מעמדו ההורי של בן הזוג השני עשויה להיות להשתנות בין מדינה אחת לאחרת ומצריך סיוע משפטי איכותי על מנת להסדיר את מעמד ההורות של שני ההורים המיועדים באופן מיטבי.

הליך פונדקאות כרוך בתקשורת הדדית בן ההורים המיועדים לפונדקאות לתקופה של כ-12 חודשים. לכן חשוב ליצור מערכת יחסים טובה המבוססת על תקשורת פתוחה וחיובית עם הפונדקאית שתישא את ההריון עבורכם.

שלב 2: הערכה של פונדקאית פוטנציאלית

כל אישה המעוניינת להיות פונדקאית, צריכה לעמוד במספר קריטריונים על מנת שתוכל לשאת הריון עבור זוג אחר. מה כוללת הערכת של פונדקאית פוטנציאלית?

  • בדיקה של ההיסטוריה הרפואית
  • בדיקות רקע פלילי ופיננסי
  • בדיקה פסיכולוגית
  • בדיקת מחלות זיהומיות
  • בדיקת קדם-קונספציה (כדי להעריך מוכנות להריון)

נשאיות הריון עוברות גם בדיקה גופנית מקיפה ומשתפות את היסטוריית ההריון הקודמת שלהם. תהליך מיון זה הוא הדרך הטובה ביותר למזער את המכשולים עבור ההריון ולידת הילד.

שלב 3: בחירת הפונדקאית המתאימה עבורכם

להורים מיועדים יהיו מספר אפשרויות כשזה מגיע לבחירת פונדקאית. במקרים מסוימים הורים מיועדים יבחרו לחפש בעצמם פונדקאית מתאימה, אך במרבית המקרים, זוגות חד מיניים יעדיפו לנהל את בחירת הפונדקאית ואת תהליך הפונדקאות כולו באמצעות סוכנות פונדקאות איכותית.

חלק מתפקידן של סוכנויות פונדקאות הוא לחבר בין הורים מיודעים לפונדקאית המתאימה ביותר עבורם מתוך מספר פונדקאיות פוטנציאליות בארץ ומדינות אחרות ברחבי העולם.

בחירה בסוכנות הפונדקאות סורמום עבור הליך הפונדקאות שלכם, תאפשר לכם למצוא את הפונדקאית המתאימה ביותר להעדפות ולצרכים שלכם. 

פונדקאות לזוגות חד מיניים עלות: כל הסכם פונדקאות כרוך בתשלום של ההורים המיועדים עבור התהליך. ישנן מדינות שבהן מקובלת פונדקאות מסחרית, כלומר הפונדקאית מקבלת תשלום עבור השירות שלה. עם זאת, במרבית המדינות, כולל ישראל, מתקיימת פונדקאות אלטרואיסטית שהיא פונדקאות ללא שכר, אך כרוכה במתן פיצוי לפונדקאות ובהוצאות נוספות שחלות על ההורים המיועדים.

חשוב להכיר מראש את העלויות הכרוכות בהליך הפונדקאות במדינת היעד ובמאפיינים השונים של תהליך הפונדקאות שלכם. הליך פונדקאות בישראל עשוי להתחיל מעלות של כ-160 אלף ש”ח אך כרוך בתוספות תשלום עבור כל מחזור העברת עוברים, הריון מרובה עוברים, בדיקות הריון שונות, לידה בניתוח קיסרי ועוד.

מומחי הפונדקאות בסוכנות שלנו זמינים עבורכם בכל שאלה שעולה בדרך למסע הפונדקאות שלכם. אנו מלווים זוגות ויחידים במסעות הפונדקאות שלהם ומספקים ייעוץ מקצועי טרם תחילת התהליך ולכל אורכו. בנוסף, אנו מספקים שירותים משפטיים מצוינים הנדרשים ליצירת הסדר פונדקאות המעגן את הזכויות והצרכים שלכם לאורך כל מסע הפונדקאות ולאחר לידת התינוק.

שלב 4: שיקולים משפטיים בפונדקאות לזוגות חד מיניים

ישנן סוגיות משפטיות חשובות רבות הקשורות להסדר פונדקאות עם הפונדקאית שלכם, שכן החוקים המסדירים מערכות יחסים אלו יכולים להשתנות ממדינה למדינה. כתוצאה מכך, חשוב מאוד לעבוד עם עורך דין בעל מומחיות בתחום הפונדקאות בבחירת פונדקאית ויצירת הסדר פונדקאות. עורך הדין שלכם יערוך הסכם, יספק ייעוץ משפטי ויעגן מבחינה חוזית את העקרונות והזכויות שלכם כהורים מיועדים ואת זכויותיה וחובותיה של הפונדקאית.

שאלות נפוצות על פונדקאות לזוגות חד מיניים

פונדקאות יכולה להיות הליך מורכב וטעון רגשית, והיא יכולה להיות מאתגרת במיוחד עבור זוגות הומוסקסואלים שעלולים להתמודד עם מכשולים משפטיים וחברתיים ייחודיים. אלו כמה מהשאלות הנפוצות בנושא פונדקאות לזוגות חד מיניים.

האם פונדקאות חוקית לזוגות הומוסקסואלים?

חוקי הפונדקאות משתנים לפי מדינה ומדינה, והמעמד המשפטי של פונדקאות לזוגות חד מיניים יכול להיות מורכב. בישראל, פונדקאות להומוסקסואליים חוקית החל משנת 2022. ישנן מדינות נוספות אשר מאפשרות לזוגות הומוסקסואליים ישראלים לעבור הליך פונדקאות חוקי בשטחן, כגון חלק ממדינות ארה”ב, קולומביה ומקסיקו. עם זאת, חשוב להיות מודעים להבדלים המשפטיים והתרבותיים במדינות שונות ולכן כדאי להיעזר בסוכנות פונדקאות על מנת לעבור הליך פונדקאות בארץ או בחו”ל.

במה שונה הליך פונדקאות עבור זוגות הומוסקסואלים?

הליך הפונדקאות לזוגות הומוסקסואלים עשוי להיות שונה במקצת מזה של זוגות הטרוסקסואלים, בהתאם לנסיבות הספציפיות ולחוקים בשטח השיפוט בו מתרחשת הפונדקאות. כמו כן, בעוד שזוגות הטרוסקסואליים יכולים במקרים רבים להשתמש במטען הגנטי של שני ההורים המיועדים, כלומר בביצית וזרע של ההורים המיועדים. במקרה של זוג גברים, רק אחד מההורים המיועדים יהיה בעל קשר ביולוגי לילד ויהיה צורך בקבלת תרומת ביצית.

מהם הסיכונים והאתגרים הפוטנציאליים של פונדקאות עבור זוגות הומוסקסואלים?

כמו כל תהליך רבייה, פונדקאות טומנת בחובה סיכונים ואתגרים מסוימים, כולל הסיכון להפלה, לידה מוקדמת וסיבוכים אחרים. בנוסף, פונדקאות יכולה להיות תהליך מורכב מבחינה רגשית וכלכלית, וחשוב שההורים המיועדים יהיו מוכנים לאתגרים המשפטיים, הכלכליים והרגשיים הפוטנציאליים העומדים בפניהם.

פונדקאות אמנם כרוכה באתגרים, אך היא גם מתגמלת מאוד ומהווה דרך מצוינת להרחיב את משפחתכם ולהביא לעולם ילד. 

יש לכם שאלות נוספות? מוכנים לצאת למסע הפונדקאות שלכם? צרו איתנו קשר ומומחי הפונדקאות שלכם ישמחו לעמוד לרשותכם. 

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...