איך להיות אם פונדקאית והאם זה בכלל מתאים לך?

כאשר אישה הופכת לפונקאית היא למעשה מקבלת החלטה משנת חיים – החלטה שבזכותה מגיעים חיים חדשים לעולם והחלטה שעשויה לשפר את רמת החיים של אנשים אחרים ולהגשים את חלומם הגדול ביותר – להביא לעולם ילד. 

אך להיות פונדקאית לא משנה רק את חייהם של ההורים המיועדים אלא גם את שלך.

פונדקאות היא אחת המתנות המדהימות שאפשר לתת לזוג או לאדם אחר אבל זה גם תהליך ארוך ולפעמים מאתגר שדורש כוח, חוסן נפשי, אלטרואיזם ומחויבות.

אם את שוקלת להיות פונדקאית, מדריך זה ידריך אותך בנבכי התהליך כדי לעזור לך להחליט אם את מוכנה לצאת למסע הפונדקאות הפרטי שלך. 

קריטריוניים לפונדקאיות

נשים המחפשות מידע על איך להיות פונדקאיות צריכות להבין תחילה את הדרישות הראשוניות לפונדקאות. הצעד הראשון להפוך לפונדקאית בישראל הוא לעמוד בדרישות הקבועות החוק שקובעות מי בכלל יכולה להיות פונדקאית. תהליך מיון זה מסייע בהגנה על הבריאות והבטיחות של הפונדקאית וכן של התינוק ומבטיח שאת מוכנה פיזית ופסיכולוגית לתהליך הפונדקאות.

הקריטריוניים שנדרשים בישראל על מנת שאישה תוכל להיות פונדקאית הם:

  • אישה בגיל 22-38
  • אישה שאינה נשואה (למעט במקרים חריגים ובאישור ועדת האישורים)
  • אישה בריאה ובמצב רפואי תקין
  • אישה שאינה צורכת סמים
  • אישה שאינה בעודף משקל קיצוני
  • אישה שעברה עד ארבע לידות ואם לילד אחד לפחות
  • אישה שלא עברה יותר מניתוח קיסרי אחד
  • אישה שמגדלת לפחות ילד אחד
  • אישה שילדה תינוקות בריאים, במועד המתאים ובמשקל לידה תקין
  • אישה שעברה לכל היותר ארבע לידות כאשר לידת תאומים נחשבת לידה אחת
  • אישה שאינה חווה משבר אישי כמו גירושין, פרידה, או מחלה של בן משפחה

אם את עומדת בדרישות הללו, תוכלי להמשיך בתהליך. במידה ואת עובדת עם סוכנות פונדקאות, תוכלי להגדיר בדיוק לאילו אנשים את פונה ומהם התנאים שלך בכל הנוגע לתהליך. למשל מהן עמדותייך בנוגע להריון מרובה עוברים או במקרים בהם תעדיפי לבצע הפסקת הריון. 

ישנן פונדקאיות שמעדיפות לעבור את התהליך רק עם זוגות הטרוסקסואליים חשוכי ילדים או רק עם זוגות הומוסקסואליים או גברים יחידים שאין באפשרותם לאמץ ילד או להביא לעולם ילד באמצעים אחרים. תוכלי להגדיר עם מי את מעדיפה לצאת למסע הפונדקאות שלך ואת התנאים המהותיים שחשובים לך בתהליך. 

לאחר שהבנת האם את עומדת בקריטריוניים הבסיסיים לפונדקאות, תצטרכי להמשיך לתהליך מיון פרטני שיסייע לקבוע את התאמתך ומוכנותך לתהליך. הליך המיון נדרש בארץ ובשלל מדינות בחו”ל והוא כולל את עיקריי הדברים הבאים:

מידע על היסטוריה רפואית

זוהי דרישה שעשויה להיכלל עם הגשת הבקשה שלך להיות פונדקאית. במקרים רבים לצד ההיסטוריה הרפואית שלך תצטרכי להגיש מידע מפורט עלייך, על משפחתך ואפילו על מאפיינים באישיותך. 

בדיקה גופנית

תדרשי להיפגש רופא לביצוע בדיקות רפואיות וגופניות ובדיקות מעבדה כדי לוודא שאת בריאה מספיק עבור פונדקאות.

הערכה פסיכולוגית

כחלק מהתהליך תעברי הערכה פסיכולוגית מעמיקה על מנת להבין את המניעים שלך לתהליך ואת מוכנותך הרגשית והנפשית לעבור הליך פונדקאות על כל הכרוך בו.

אישור של ועדת האישורים

את האישור הסופי לביצוע הליך פונדקאות בארץ נותנת רק ועדת האישורים העוסקת בתחום הפונדקאות. 

למרות שתהליך המיון נראה מייגע, הוא חשוב לכל המעורבים, את יכולה להתנחם בידיעה שגם ההורים המיועדים ייבדקו כדי לוודא שגם הם מוכנים לפונדקאות.

דרישות רפואיות לפונדקאיות לאורך התהליך

מכיוון שבריאותך כל כך משמעותית לפונדקאות מוצלחת, את תהיי במעקב צמוד לאורך כל תהליך הפונדקאות, מרגע בדיקתך ועד ללידת התינוק. בתור פונדקאית תדרשי לעבור מספר בדיקות והליכים רפואיים וליטול תרופות פוריות במהלך התהליך.

ההליך הרפואי בפונדקאות כרוך בכמה שלבים:

סקר רפואי – זהו חלק מתהליך הבדיקה. סביר להניח שזה יהיה כרוך בבדיקות פיזיות כמו גם במגוון בדיקות מעבדה. את תבדקי לאיתור מחלות מין ומחלות מדבקות אחרות, כמו גם וירוסים וזיהומים מסוימים שיכולים

להשפיע על הפוריות שלך. ייתכן שתצטרכי לעבור אולטרסאונד כדי לקבוע את תקינות הרחם שלך.

טיפולי פוריות – לאחר חתימת חוזים משפטיים עם ההורים המיועדים, תצטרכי להתכונן להריון פונדקאי באמצעות טיפולי פוריות מרובים, בדיקות דם, זריקות ואולטרסאונד לאורך תהליך העברת העובר (כמו גם עד תחילת ההריון). ירשמו לך מספר תרופות, כגון גלולות למניעת הריון והורמונים אחרים, שיעזרו לווסת את המחזור שלך ולהכין אותך להפריה חוץ גופית (IVF).

העברת עוברים – הביצית המיועדת של האם (או התורמת) תופרה במעבדה באמצעות הזרע של האב (או התורם). לאחר תקופת דגירה קצרה, יגיע הזמן להעביר את העובר המופרה לרחם שלך לצורך השתלה. הליך זה מהיר יחסית וללא כאבים ולרוב אינו מצריך טיפול תרופתי או הרדמה. ייתכן שתידרשי לשהות במרפאת הפוריות למספר שעות ולנוח מספר ימים לאחר ההעברה.

טיפול טרום לידתי – תדרשי להגיע לביקורים שגרתיים במרפאת הפוריות לצורך עריכת בדיקות דם ואולטרסאונד סדירות. לאחר שמיעת פעימות לב ואישור הריון תקין, תמשיכי לקבל טיפול טרום לידתי כמו בכל הריון, אם כי בדיקות עשויות להיות תכופות יותר כדי להבטיח את בריאות התינוק.

לאורך כל ההליכים הרפואיים הללו וכל ההיריון שלך תשמרי על תקשורת שוטפת עם ההורים המיועדים.

דרישות משפטיות לפונדקאיות

אחת הדרישות החשובות ביותר בכל הסדר פונדקאות היא החוזה המשפטי. כל הסכם פונדקאות שונה בהתאם לנסיבות שלך וליחסייך עם ההורים המיועדים. הזכויות והחובות המשפטיות הספציפיות שלך יפורטו בחוזה שלך.

לפני התחלת הליכים רפואיים כלשהם, עליך וההורים המיועדים להסכים ולחתום על החוזה, אשר יפרט בבירור את כל ההיבטים המשפטיים של הפונדקאות, לרבות:

  • תשלום הוצאות ופיצוי
  • סיכונים אפשריים
  • האחריות שלך בתור הפונדקאית
  • ויתור על הילד
  • ועוד

בסוכנות הפונדקאות” סורמום” תקבלי את הליווי המשפטי הטוב ביותר לצורך התקשרות עם ההורים המיועדים המתאימים לך. אנו נדריך אותך איך להיות אם פונדקאית באופן הטוב והמטיב ביותר עבורך. אנו מעניקים שירותי פונדקאות מקצועיים ומקיפים ומחברים בהצלחה וברגישות בין פונדקאיות לאנשים שזקוקים להן.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...