8 שאלות שחשוב לשאול את רופא הפוריות שלכם לפני שאתם פונים לטיפול של הפריה חוץ גופית

בעוד כניסה להריון יכולה להיראות כמו משימה קלה עבור זוגות מסוימים, עבור אחרים זו יכולה להיות אחת התקופות המלחיצות והמאתגרות ביותר בחייהם. יכול להיות שיש לכם קרוב משפחה בעל כוונות טובות ששואל בכל מפגש מתי אתם מתכננים להביא לעולם ילד או חברות שנותנות לכם שלל עצות לכניסה להריון, ובצל כל התגובות והעצות הללו, אתם ניצבים עם המון חששות, אתגרים וחוסר אונים ורק רוצים לראות שני פסים ורודים על מקלון הבדיקה.

עבור אנשים המתמודדים עם קשיים להיכנס להריון, נדמה לא פעם שכולם מצליחים להיכנס להריון כל כך בקלות ושרק אתם נמצאים בקצה הסטטיסטיקה ולא מצליחים להשיג את ההריון המיוחל חודש אחרי חודש.

נשמע מוכר? כדאי שתדעו שבגזרת הפריון, התמונה הרבה פחות מזהירה ממה שנדמה, וזוגות רבים אחרים מתמודדים עם קשיים להיכנס להריון. אמנם יש סיכוי של 25 אחוז שאישה תיכנס להריון בכל מחזור וסת אבל גם המספרים האלה מתייחסים לנשים בשנות ה-20 או ה-30 לחייהן. ככל שהגיל עולה, המספרים יורדים והסיכוי להתעברות פוחת באופן טבעי עם הגיל.

אם אתם חווים בעיות פוריות, יש כמה דברים שחשוב שתכירו סוגים שונים של טיפול כדי שתוכלו להפיק את המירב מהפגישה עם רופא הפוריות שלכם.

8 שאלות שחשוב שתשאלו את הרופא שלכם

מהו קו הטיפול הראשון בבעיות פוריות?

המושג “אי פוריות” יכול להיות קשה מאוד עבור זוגות רבים, אבל החדשות הטובות הן שהתקדמות הרפואה מעלה משמעותית את הסבירות שבסופו של דבר תוכלו להיכנס להריון עם התערבות, בהתאם לנסיבות הספציפיות שלכם.

תרופות הן בדרך כלל הטיפול הראשון שניתן במצבים בהם הרופא מאבחן בעיה של אי פוריות. תרופות אלו נועדו לעזור להגביר את הסבירות להתעברות וליצירת הריון.

התרופות יכולות להגיע בצורה של תחליפי הורמונים להגברת ביוץ אצל נשים, או תרופות לטיפול בהפרעות פוריות אצל גברים.

רופאים יכולים גם לרשום תרופות כדי להגדיל את הסיכויים של האם המיועדת להישאר בהריון תקין במידה וקיימת היסטוריה של הפלות.

בנוסף, הרופא שלכם עשוי להמליץ ​​על שינויים באורח החיים לשני בני הזוג, כגון אכילת תזונה בריאה, הגבלת צריכת אלכוהול או הפסקת עישון.

מהם טיפולי פוריות בגבר לעומת אישה?

בעוד שנשים דואגות לפעמים שהן הגורם לאי פוריות, אי אפשר לדעת מהי הסיבה ללא הערכה רפואית של שני בני הזוג. רופא יכול לקבוע אם אי פוריות של גבר או אישה (או שניהם) מונעת את הכניסה להריון.

ספירת זרע נמוכה או חוסר יכולת לקבל או לשמור על זקפה במהלך קיום יחסי מין יכולים להשפיע על הפוריות אצל גברים. במקרים מסוימים, תרופות להפרעות זיקפה עשויות לעזור. ספירת זרע נמוכה או איכות נמוכה לא מחייבים שהריון לא יכול לקרות, אבל הם עלולים להקשות על כניסה להריון.

נשים שחוות אי פוריות יכולות להתנחם בעובדה שיש מספר אפשרויות לסייע בפתרון בעיות בביוץ, אשר מהוות את הגורם הנפוץ ביותר לבעיות פוריות בקרב נשים.

נשים מסוימות פשוט זקוקות לחיזוק של הביוץ. הרופא עשוי גם לרשום הורמונים במינון גבוה, כגון אסטרוגן, כדי לעזור לעורר ביוץ.

תרופות אחרות חזקות יותר מגיעות בצורה של זריקות – זהו תהליך המכונה גירוי יתר שחלתי מבוקר (COH).

טיפול נפוץ ויעיל במיוחד הוא הפריה חוץ גופית (IVF). תהליך זה כולל איתור זקיקים בשלים (גודל זקיק בשל בגודל 12-16 ס”מ), שאיבת ביציות, ולאחר מכן הפריית זרע עם ביצית במעבדה. לאחר השלמת תהליך ההפריה, הביציות מועברות לרחם של האם המיועדת או של פונדקאית במהלך הביוץ.

כיצד פועלת טכנולוגיית רבייה מסייעת?

בעוד שזוגות רבים שמתמודדים עם אי פריון חושבים על אפשרות של הפריה חוץ גופית כאפשרות היחידה עבורם, קיימות כיום אפשרויות אחרות שעשויות לתת מענה איכותי בהתאם לנסיבות.

טכנולוגיית רבייה מסייעת (ART) הוא השם לטיפולי פוריות הכוללים טכניקות והליכים מתקדמים יותר, בהם הפריה חוץ גופית. ART כוללת גם הזרעה תוך רחמית (IUI), סוג של הליך שבו זרע מוזרק ישירות לרחם כדי לעזור להפרות ביציות.

מתי משתמשים בניתוח בטיפולי פוריות?

הרופא עשוי להמליץ ​​על ניתוח אם הוא מוצא בעיות באיברי הרבייה. לעיתים משתמשים בניתוח לתיקון חצוצרות קרועות או חסומות, כך שהביציות יוכלו להשתחרר ותוכל להיווצר הפריה.

ניתוחי פוריות בנשים עשויים גם לסייע בטיפול במקרים הבאים:

  • צלקות במערכת הרבייה
  • שרירנים ברחם
  • אנדומטריוזיס
  • פוליפים

אצל גברים, ניתן להשתמש באפשרויות ניתוחיות לתיקון דליות באשכים שיכולות לגרום לאי פוריות אצל חלק מהגברים. ניתוח משמש לפעמים גם כדי לעזור לפתוח צינורות המעבירים זרע לאיבר המין.

מהם הסיכונים בטיפולי פוריות?

בעוד שרוב ההליכים הרפואיים טומנים בחובם מידה מסוימת של סיכון, הטכנולוגיה התפתחה כך שטיפולי פוריות רבים נחשבים כעת בטוחים למדי להורים ולתינוק לעתיד.

ניתוח יכול לכלול סיכונים מסוימים, וניתוח חצוצרה בנשים יכול גם להגביר את הסיכון להריון חוץ רחמי. חשוב לשאול הרופא המטפל כמה שיותר שאלות כדי להבטיח שאתם מודעים לכל סיכון פוטנציאלי ומרגישים בנוח לפני תחילת הטיפול.

מה הסיכוי ללדת מספר תינוקות?

טיפולי ART עשויים ליצור הריונות מרובי עוברים. כשליש מלידות תאומים בעולם המערבי הן תוצר של טיפולי פוריות, אם כי נתון זה נמצא במגמת ירידה על ידי הגבלת מספר העוברים שמועברים לרחם במחזור הפריה אחד.

מה אחוזי ההצלחה של טיפולי פוריות?

בין 85 ל-90 אחוזים מהמקרים בהם קיימות בעיות פוריות, ניתנים לטיפול. מלבד גיל ההורים המיועדים ובריאותם, שיעור ההצלחה תלוי גם בסוג הטיפול שנבחר.

הרופא שלכם יכול לעזור לכם להבין טוב יותר את סיכויי ההצלחה האישיים שלכם בהתבסס על טיפולים שונים.

כמה זמן לוקח לטיפולי פוריות לעבוד?

למרבה הצער, אין כאן תשובה פשוטה. יש זוגות שמצליחים בחודש הראשון בו הם מקבלים סיוע רפואי, בעוד שאחרים מנסים במשך שנים. תהליך טיפולי הפוריות יכול להיות ארוך ומעייף, מה שעלול להגביר את הלחץ ליצירת ההריון המיוחל.

כדי לעזור לכם לבחור את אפשרויות הטיפול הטובות ביותר עבורכם, הרופא שלכם יבדוק את ההיסטוריה הבריאותית שלכם ויחפש בעיות רבייה פוטנציאליות, להן ניתן לתת מענה.

בחירה בטיפולי פוריות אינה משימה קלה, אך מרבית האנשים ימצאו את הפתרון הנכון עבורם כדי להביא ילד חדש לעולם.

בסוכנות הפונדקאות “סורמום” אנו מלווים הורים פוטנציאלים בהגשמת חלומם – להרחיב את משפחתם. אנו מסייעים בהתאמת תורמת הביציות המתאימה ביותר לכל זוג לצורך הפריה חוץ גופית, ומלווים מסעות פונדקאות עד להצלחה.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...