המלצות למתעניינים בפונדקאות

פעם, כשאישה לא הייתה יכולה להרות, היא הייתה צריכה לוותר על ילדים עם כל הצער שבדבר. לא הייתה לה שום אופציה להגשים את החלום והרפואה לא נתנה שום פתרון לכך. היום, יש נשים רבות שלא יכולות להיכנס להיריון ולשאת עובר ברחמן אך הן עושות שימוש בשירותי פונדקאות. פונדקאות היא נשיאה של העובר ברחמה של אישה אחרת, ולאחר הלידה מסירה של התינוק להורים שלו. יש לא מעט פולמוס סביב העניין בכלל, סביב הפן המוסרי שלו, החוקים השונים במדינות השונות ובישראל, נכנס גם הפן ההלכתי של פונדקאות. אם נצלול לעניין נראה שיש שני סוגים של פונדקאות – פונדקאות מלאה ופונדקאות חלקית.

פונדקאות מלאה VS פונדקאות חלקית

יש אם כן שני סוגים של פונדקאות, פונדקאות מלאה ופונדקאות חלקית. פונדקאות מלאה היא נטו נשיאה של העובר ברחם של האם הפונדקאית, אך אין לה כל קשר גנטי לילד. ההפריה היא של ביציות בתהליך IVF, והביציות יכולות להיות של אישה תורמת שנמצאת בהליך בעצמה או על ידי מישהי שהחליטה לתרום על ידי שאיבת ביציות.

הסוג השני של פונדקאות הוא פונדקאות חלקית. פונדקאות כזו היא לא רק נשיאה של עוברים שהושתלו בגופה ואין לה שום קשר גנטי, אלא היא גם זו שתורמת את הביצית שמופרית עם הזרע. פונדקאות מלאה מטבע הדברים פחות נמצאת במחלוקת מכיוון שהיא לא כוללת קשר גנטי לאם שנושאת את העובר.

מי יכולה לפנות לפונדקאות

מי שפונה לבקשת הליך פונדקאות היא מי שלא יכולה לשאת הריון בעצמה, ויכולות להיות לכך סיבות שונות. חלק מהסיבות הללו יכולות להיות פיזיות, מה שאומר שזו אישה שאין לה רחם, שחלות או ביציות, או נשים שכבר נכנסו להריונות בעבר אבל מפילות בכל פעם ולא מצליחות להחזיק את ההיריון. יש לא מעט נשים שפונות לפונדקאות לאחר שניסו לא מעט טיפולי הפריה, טיפולים שכשלו והובילו אותן למקום אחד – לפונדקאות

מעבר לכך, יש גם נשים שלא יכולות להתמודד נפשית עם היריון. אלו אומנם מקרים קיצוניים אך גם הסיבה הזו היא סיבה שעלולה לסכן את האישה ולכן עדיף לה לפנות לפונדקאות. בנוסף לנשים, מי שפונה להליך פונדקאות אלו גם זוגות של גברים, שלא יכולים כמובן בשום דרך טבעית להביא ילדים לעולם.

פונדקאות VS אימוץ

אפשרות אחת של זוגות להביא ילדים לעולם שלא בדרך טבעית היא על ידי פונדקאות, אך יש גם את האופציה המוכרת לא פחות והיא אימוץ של ילד אחד או יותר. יש אכן לא מעט אנשים שפונים לאופציה של אימוץ אך חשוב לזכור שיש כמה דברים שהופכים את הפונדקאות לעדיפה. היתרון העיקרי הוא בכך שבמקרה של פונדקאות, לפחות אחד מההורים הוא הורה הביולוגי של הילד. זה משמעותי וזה יכול להיות קריטי עבור הילד כשיתבגר, עם הידיעה שלפחות הורה אחד הוא הורה אמיתי שלו.

בנוסף, בהליך אימוץ לוקחים ילדים בגילאים שונים. זה יכול להיות ילד בן כמה חודשים אבל יכול להיות גם ילד גדול יותר, מה שהופך את כל העניין למורכב מאוד. בהליך פונדקאות, ההורות היא מרגע הלידה של הילד. ההורים העתידיים נמצאים בדרך כלל בסביבת האם הפונדקאית במהלך הלידה, ומיד לאחריה הם מקבלים את התינוק. זה אומר גידול מגיל 0 ויש לזה משמעות גם לילד וגם להורים.

פונדקאות בישראל מול פונדקאות בחו”ל

לכל מדינה בחו”ל יש את החוקים שלה, חוקים שנוגעים למי יכול לבקש את ההליך, מה הקריטריונים לאם הפונדקאית, האם מותר לשלם על ההליך או שלא ועוד מרכיבים אחרים. בישראל יש גם את העניין הדתי, את ההלכה שמעל לכל ואת החוקים הרלוונטיים, מה שאומר שיש שוני בדברים רבים. אם נבחן את ההבדלים באופן כללי נוכל לראות כמה דברים מעניינים:

  • הפונדקאית – בישראל יש כמה קריטריונים שחייבים לעמוד בהם בכל מה שנוגע לאם הפונדקאית. יש את הגיל שצריך להיות בין 22 ל-38, יש את האפשרות שהאם הפונדקאית תהיה עובדת או שלא עובדת, היא צריכה להיות כבר אמא לילדים, צריכה להיות יהודייה ותושבת ישראל ולא קרובת משפחה בשום דרך לאחד מבני הזוג. בחו”ל, טווח הגילאים של האם הפונדקאית הוא בדרך כלל 20-30, היא כמובן לא יהודייה והיא צריכה להיות אישה שלא עובדת ואמא לילדים.
  • הטיפולים והמעקב – אם ההליך מתבצע בישראל כל הבדיקות והמעקב מתבצעים פה על ידי קופת החולים. ההורים יכולים לבחור את הרופאים. בחו”ל, צריך להסתמך על הסוכנויות המקשרות, ההיריון והמעקב מתבצעים שם על כל המשתמע מכך.
  • סטטוס התינוק – בישראל, אין צורך בבדיקת DNA שמאשרת שאלו אכן ההורים. התינוק נולד יהודי וכל ההליך נעשה בכפוף לוועדה לפונדקאות של משרד הבריאות. בחו”ל לעומת זאת התינוק נולד לא יהודי מה שאומר שהוא צריך לעבור גיור קטינים, ואין צורך לאישור הוועדה הישראלית בשביל לאשר שאלו אכן ההורים.
  • עלויות – לא סתם יש לא מעט זוגות שפונים להליך פונדקאות בחו”ל. מעבר לכך שבישראל יש את הקשיים הדתיים, מה שאומר שההורים צריכים להיות מאותו הלאום של הפונדקאית וזוגות גברים לא יכולים לקיים הליך כזה, יש את עניין העלויות. אם ניקח באופן כללי את העלויות בישראל, הן נעות סביב ה-250,000 ₪ ובחו”ל, ברוב המקרים זה סביב ה-200,000 ₪. ישנם עוד תשלומים נוספים הן בארץ והן בחו”ל.

מי שמתעניין בהליך פונדקאות ימצא את האופציה הזו כאופציה נפלאה עבור מי שלא יכולה לשאת הריון בעצמה, לזוגות שלא יכולים להביא ילדים לעולם. זהו אומנם הליך מסובך ומורכב אבל הוא עם סוף טוב.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...