הליך פונדקאות – זכויות, עלויות וכל מה שכרוך בתהליך

ההחלטה על פונדקאות היא צעד גדול עבור ההורים המיועדים, משום שהתהליך הזה כרוך בלא מעט אתגרים פיזיים ורגשיים. רבים מופתעים כשהם לומדים לראשונה על המורכבות של המסע, לכן יצרנו את המדריך הזה שמטרתו לספק תמונה ברורה של מסע הפונדקאות וכל מה שכרוך בו.

ראשית, קבעו האם פונדקאות היא הדרך הנכונה עבורכם. עבור כל הורה מיועד ונסיבות החיים שלו, ההחלטה עשויה להיות שונה. כדי להחליט נכון, עליכם לשקול את הסיכונים והיתרונות, להבין שזהו תהליך ארוך ומאתגר, ולהיות ערוכים לעלויות הכספיות שהוא דורש.

מכיוון שחוקי הפונדקאות משתנים ממדינה למדינה, כל מי ששוקל פונדקאות חייב לבדוק את חוקי המדינה בה הוא מעוניין לעבר את ההליך. ההחלטה לא צריכה להתבסס רק על רגש, לכן כדאי להתייעץ ולשוחח עם אנשי מקצוע בתחום כדי לקבוע אם פונדקאות היא האפשרות הטובה ביותר למצבם.

הנה מבט מקרוב על התהליך.

הכנה

פונדקאות מסורתית כוללת הפריה של ביצית של הפונדקאית בזרע הביולוגי של האב המיועד באמצעות הליך רפואי הנקרא הזרעה תוך רחמית. בפונדקאות מסורתית הילד יהיה בעל קשר גנטי לאב המיועד ולפונדקאית. פונדקאות מסוג זה אינה חוקית במרבית המדינות ועל אף שמבחינה טכנית היא עשויה להיות פשוטה יותר, לא פעם היא כרוכה בבעיות רגשיות, אתיות וחוקיות.

פונדקאות הריון היא קצת אחרת – הביצית נשאבת מהאם המיועדת או מתורמת ביציות. לאחר מכן היא מופרית באמצעות זרע מהאב המיועד או מתורם באמצעות הפריה חוץ גופית בתנאי מעבדה. לאחר יצירת העוברים, העובר (או יותר) מועבר לרחמה של הפונדקאית שנושאת אותו עד הלידה. כתוצאה מפרקטיקה זו, נוצר תינוק שאין לו קשר גנטי לפונדקאית.

תהליך פונדקאות ההריון בישראל כולל:

  • הבנה של הליך פונדקאות – זכויות להורים המיועדים ולפונדקאית.
  • קבלת אישור ראשוני מהוועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים.
  • איתור אם נושאת ואיסוף המסמכים הנדרשים: הסכם פונדקאות בין ההורים המיועדים לפונדקאית, מסמכי אם מיועדת, מסמכי אב מיועד ומסמכי אם פונדקאית.
  • בחירת נאמן אשר תפקידו תפקידו הוא להפקיד את כספי התמורה שמשולמים לאם הנושאת עבור התהליך בחשבון נאמנות.
  • הגשת בקשה מפורטת לוועדת האישורים.
  • דיון ראשוני בוועדה, ראיונות אישיים, סיכום התיק
  • חתימת הסכם לנשיאת עוברים לאחר מתן אישור מהוועדה.
  • עריכת ביטוח חיים לפונדקאית.
  • ביצוע ההליך הרפואי באמצעות הפריה חוץ גופית בפונדקאית.
  • הריון ולידה.
  • העברת הילוד למשמורת של ההורים המיועדים.
  • צו הורות – תוך שבעה ימים מיום לידת הילד יגישו ההורים המיועדים בקשה למתן צו הורות.

כחלק מהתהליך נבדקת כשירותם הפיזית והנפשית של ההורים המיועדים לביצוע הליך הפונדקאות. מנגד, הפונדקאית המיועדת עוברת גם היא בדיקות רפואיות ופסיכולוגיות כדי לקבוע את התאמתה לתהליך.

התהליך הרפואי

ההכנה להליך הרפואי של הפונדקאית מתחילה לאחר חתימת הסכם הפונדקאות בין ההורים המיועדים לפונדקאית. תורמת הביצית, או האם המיועדת, תתחיל במשטר תרופות כדי לעורר את השחלות שלה ולהגביר את ייצור הביציות.

הליך שאיבת הביציות מתבצע במרפאת פוריות ואורך כעשרים דקות שבסופן האם המיועדת או התורמת עוברת להתאוששות ומשוחררת לביתה. לאחר מכן הביציות שנשאבו מועברות למעבדה, שם הן מופרות עם זרע של האב המיועד או של תורם ליצירת עוברים.

לעתים קרובות, העוברים נבדקים גנטית ולאחר מכן מוקפאים לשימוש עתידי על יד הפונדקאית. כאשר יגיע זמנה של הפונדקאית להתחיל ליטול את התרופות שלה, העברת העובר תהיה כ-3-5 שבועות מאוחר יותר. עובר אחד או שניים ייבחרו על ידי צוות מעבדת ההפריה החוץ גופית והרופא ישתיל את העוברים ברחמה של הפונדקאית עם צנתר ארוך.

העובר יתחיל להשתרש כ-2-3 ימים לאחר העברתו לרחמה של הפונדקאית. בדיקת דם תתבצע 10-14 ימים לאחר העברת העובר ותקבע האם ההריון נקלט בהצלחה. כשבועיים לאחר מכן יתבצע אולטרסאונד על מנת לבדוק האם קיים דופק וההריון מתנהל היטב. במידה ונצפה דופק, ההריון ממשיך עם בדיקות שגרתיות כמקובל בכל הריון, תוך ליווי של סוכנות הפונדקאות שנבחרה על ידי ההורים המיועדים.

לידת התינוק

תהליך הפונדקאות מסתיים עם לידת התינוק ושחרור הפונדקאית מבית החולים. לרוב, ההורים המיועדים נוכחים בזמן לידת התינוק. לאחר מכן, מוסדר רישום התינוק וההורים החדשים יכולים לקחת אותו לביתם ולהתחיל את חייהם החדשים כמשפחה.

מימון הליך פונדקאות

ביצוע הליך פונדקאות כרוך בעלויות גבוהות אשר משתנות באופן ניכר ממדינה למדינה. כאשר הליך הפונדקאות נעשה בישראל, קופות החולים של האם המיועדת והפונדקאית נושאת בחלק מעלויות הטיפולים, האשפוזים, הבדיקות והלידה.

מעבר לכך, שאר התשלומים והפיצוי לפונדקאית חלים על ההורים המיועדים ועומדים על 165-250 אלף ש”ח בהתאם למספר מחזורי ההפריה, סוג הלידה, מספר העוברים ופרמטרים נוספים.

מכיוון שהפונדקאות בישראל היא אלטרואיסטית, סכום הפיצוי קבוע והפונדקאית אינה זכאית לפיצוי ולתשלום נוסף לפי חוק הפונדקאות בישראל.

ביצוע הליך פונדקאות בעזרת סוכנות “סורמום”

כאמור, הליך פונדקאות עשוי להיות מאתגר הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית, והוא מצריך משאבים כספיים ורגשיים רבים. זהו מסע ארוך שבסופו ההורים המיועדים צפויים להגשים את חלומם ולהפוך להורים לתינוק חדש שיצטרף למשפחה.

משום כך, חשוב לעבור את התקופה הזאת עם רשת ביטחון ותמיכה רגשית. אנשים רבים, קרובים ואוהבים ככל שיהיו, אינם מבינים ומודעים לאתגרים הכרוכים בתהליך פונדקאות ולכן אינם יכולים לתת מענה שלם להורים המיועדים שנמצאים במסע הזה. לכן כדאי להיעזר בסוכנות פונדקאות מקצועית ואיכותית שתלווה את התהליך מראשיתו ועד סופו, כך שתוכלו להיות בטוחים שאתם בידיים טובות.

אנו מלווים כל אחד מלקוחותינו במסע הפונדקאות המופלא שלו ומעניקים שירות מקצועי, אדיב, רגיש ואיכותי לכל צורך. אנו מספקים סיוע משפטי מצוין להסדרת הסכם הפונדקאות ושמירה על זכויותיהם של ההורים המיועדים, ומעניקים שירותים רפואיים ופסיכולוגים מהשורה הראשונה בארץ ובעולם.

רוצים ללמוד יותר על הליך הפונדקאות? עשרות מאמרים מקצועיים מחכים לכם כאן.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...