7 שאלות (ותשובות) על תהליך פונדקאות לגייז

עבור זוגות הטרוסקסואלים שרוצים להביא ילדים לעולם, פונדקאות היא לרוב אחת האפשרויות האחרונות שהם שוקלים, לאחר בדיות, טיפולים והתייעצויות רבים עם מומחי פוריות. אבל עבור זוגות הומוסקסואלים שרוצים ילדים, פונדקאות היא אחת משתי האפשרויות היחידות (השנייה היא אימוץ). זהו תהליך ארוך ומאתגר, ובגלל הגבלות וחוקים שונים בין מדינות, זה יכול להיות הליך מסובך עוד יותר עבור זוגות הומוסקסואליים.

אלה 7 שאלות בולטות ותשובות על הליך פונדקאות לזוגות הומוסקסואליים:

1.מה כרוך בתהליך הפונדקאות?

מסע פונדקאות הוא חוויה מונומנטלית אבל גם תהליך מורכב. ניתן לפרק את התהליך עצמו לחמש אבני דרך עיקריות, עם הרבה מיני אבני דרך בתוכן.

  • ייעוץ והצטרפות – השלב הראשון בתהליך הפונדקאות הוא אחד הגדולים שבהם: קבלת ההחלטה להרחיב את משפחתכם באמצעות פונדקאות ובחירת סוכנות שתלווה אתכם בתהליך. על ההורים המיועדים למצוא תורמת ביציות מתאימה וליצור עוברים באמצעות ביציותיה.
  • מציאת פונדקאית מתאימה – שלב ההתאמה הוא אחד המרגשים ביותר. הורים המיועדים ימצאו את האישה המדהימה שתעזור להם לגדל את משפחתם. ההתאמה צריכה להיות הדדית בין ההורים המיועדים לפונדקאית ויש לה חשיבות עצומה על הצלחת התהליך.
  • בדיקות רפואיות ועבודה משפטית – במהלך השלב הרפואי והמשפטי, נושאת ההריון תפנה לביצוע בדיקות רפואיות. לאחר מכן היא תקבל פרוטוקול רפואי ותחל ליטול תרופות פוריות. הפונדקאית תהיה במעקב לאורך התהליך. ההורים יצרו עם עורך הדין שלהם חוזה פונדקאות אשר יועבר לאישורם של הפונדקאית ועורך דינה. כשיגיע הזמן, הפונדקאית תפנה למרפאת IVF לצורך העברת העובר. הורים מיועדים רבים מגיעים לאבן דרך זו באופן אישי ומבלים זמן עם הפונדקאית שלהם. לאחר ההפריה נותר לקוות שההריון נקלט או שיש לבצע החזרת עוברים נוספת.
  • הריון – שלב ההריון הוא בדרך כלל השלב הארוך ביותר במסע הפונדקאות. במהלך אבן דרך זו, ההורים המיועדים ימשיכו לפתח קשר חזק עם הפונדקאית שלהם כשהיא חולקת עדכונים על ההריון והתינוק. היא תמשיך במעקב שוטף ובבדיקות שגרתיות לאורך ההריון עד הלידה.
  • הורות – הגיע הרגע שבו ההורים המיועדים סוף סוף נפגשים ומחזיקים את תינוקם בפעם הראשונה. כאשר הרופא משחרר את התינוק מבית החולים, ההורים בדרך כלל נוסעים לביתם זמן קצר לאחר מכן ונעשית הסדרה חוקית של מעמדו של הילוד.

2.מי הם האנשים המעורבים במסע פונדקאות?

הורים מיועדים שיוצאים למסע פונדקאות יעבדו עם הרבה אנשים לאורך הדרך. המעורבים במסע פונדקאות כוללים:

  • הורים מיועדים
  • צוות סוכנות פונדקאות
  • עורכי דין
  • עובדת סוציאלית
  • תורמת ביציות
  • פונדקאית
  • אנשי מקצוע במרפאת הפריה חוץ גופית
  • צוות רפואי בקופת החולים 
  • צוות בית החולים בו הפונדקאית תלד

3.האם זוגות הומוסקסואליים יכולים לעבור הליך פונדקאות בישראל?

החל מתחילת שנת 2022, גם גברים יחידים וגם זוגות הומוסקסואליים רשאים לעבור הליך פונדקאות בישראל. הרפורמה החדשה מאפשרת ביצוע תהליך פונדקאות לגייז עם זכויות שוות לאלו של זוגות מטרוסקסואליים, מה שמאפשר חיסכון משמעותי בהוצאות הכרוכות בהליך פונדקאות בארה”ב (יעד שהיה פופולרי במיוחד בקרב זוגות חד מיניים). עם זאת ההמתנה למציאת פונדקאית בארץ עשויה לקחת זמן רב, לכן זוגות הומוסקסואליים רבים בוחרים לעבור הליך פונדקאות במקסיקו ובמדינות נוספות המאפשרות ביצוע הליכי פונדקאות לזוגות חד מיניים.

4.איך בוחרים תורמת ביצית?

כמו כל אדם שבוחר תורמת ביציות, רווקים וזוגות הומוסקסואלים סוקרים מאגרי מידע של תורמות ביצית ומחפשים אישה העונה על קריטריונים מסוימים. הם עשויים לבחור תורמת ביצית על סמך המראה שלה, האינטליגנציה שלה ומתוך שיקולים נוספים. ישנם מקומות בעולם בהם זהותה של תורמת הביציות גלויה, אך בישראל תרומת ביציות נעשית באופן אנונימי כך שההורים המיועדים חשופים למספר פרטים טכניים אודות התורמת הפוטנציאלית.

5.כיצד מוצאים התאמה בין ההורים המיועדים לפונדקאית?

ישנן שלוש דרישות עיקריות שבהן משתמשים כדי לחבר פונדקאית והורים מיועדים: התאמה משפטית, התאמה אישיותית והשקפות על הפחתה סלקטיבית והפלה. הפונדקאיות האופציונליות וההורים המיועדים נבדקים לפני ההתאמה. כשלב ראשון בהתאמה, הצוות של סוכנות הפונדקאות שלנו קובע אילו הליכים משפטיים נדרשים לתהליך בכל אחת מהמדינות בהן מתקיימת הפונדקאות. החוק של המדינה בה מתגוררת הפונדקאית שולט ברבים מההיבטים המשפטיים של המסע.

לאחר מכן אנו בודקים את הפרופילים וההעדפות של הפונדקאית ושל ההורים המיועדים כדי להמליץ ​​על ההתאמה הפוטנציאלית הטובה ביותר. הפרופילים של ההורים והפונדקאית המיועדים מוחלפים, ואם שניהם מסכימים שהם רוצים להיפגש, אנחנו עוזרים בכך. לאחר הפגישה, אם כל הצדדים מעוניינים להתקדם, אפשר לצאת לדרך ליצירת הסכם משפטי שמסדיר את השקפותיהם בשלל תחומים הכרוכים בתהליך.

6.מה קורה במקרה של סיבוך רפואי?

החוזה וכל הטפסים שנחתמו מבהירים שההורים המיועדים אחראים להחלטות לגבי הילד ברגע שהילד נולד. בזמן שהילד עדיין ברחם, הפונדקאית תסכים לקבל החלטות שאינן פוגעות בילד, אלא אם כן עלולה להיפגע בריאותה. אם בריאותה של פונדקאית נמצאת בסיכון, בריאותה תהיה בעדיפות ראשונה.

7.מה הקשר בין ההורים המיועדים לפונדקאית במהלך ואחרי ההריון?

קשר חזק בין פונדקאיות להורים המיועדים לא רק מועיל כדי להבטיח מסע חלק, הוא גם מועיל לאחר המסע, כאשר ההורים משתפים את הפונדקאית במצבו של הילד ובתרומתה העצומה בהרחבת משפחתם. אין שני מסעות זהים, וסוג היחסים בין פונדקאית להורה המיועד שונה עבור כל אחד. ישנן מערכות יחסים בין פונדקאית להורים המיועדים שהיא קרובה ואינטנסיבית לאורך התהליך וישנן מערכות יחסים מרוחקות יותר. חשוב ששני הצדדים ימצאו את הדרך הטובה ביותר עבורם באופן כן ופתוח לאורך כל התהליך.

אם אתם שוקלים לצאת למסע הפונדקאות שלכם, צרו קשר עם המומחים של סוכנות סורמום ונשמח ללוות אתכם במסע להרחבת משפחתכם.

שיתוף :

מתעניינים בפונדקאות? נשמח אם תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם במהרה...